fbpx

Локално и меѓународно бизнис менторство

кое ќе Ви помогне да започнете и развиете бизнис во Македонија и пошироко

АплицирајтеБесплатни ресурси

Зошто да станете дел од GrowBiz Startup?

Имате цели, соништа и инспиративна амбиција, но без практични вештини и насоки започнувањето на вашиот бизнис ќе биде тешко.

○ Дали ви треба водство во бизнис планирањето и собирањето на почетен капитал?

○ Дали ве плаши сложеноста на процесот на започнување бизнис?

○ Дали имате потешкотии во градење на профитабилен бизнис?

○ Дали сте загрижени дека вашиот бизнис нема да успее?

Преглед на GrowBiz StartUp програмата

Вклучете се на нашата програма во која било фаза согласно вашите бизнис потреби.

Фаза 1: Поставете ја основата

Имате бизнис идеја? Испратете ја до нашиот тим и добијте повратна информација за следни практични чекори.

Фаза 2: Тестирајте, планирајте и финансирајте

Нашите меѓународни и локални ментори ќе ви помогнат да ја разработите идејата и ќе ве подготват да го започнете вашиот бизнис.

*За да се заврши фаза 2 потребни се 3-6 месеци

Фаза 3: Подгответе се и започнете

Спроведете го вашиот бизнис план и започнете го бизнисот.

*За да се заврши фаза 3 потребни се 4-8 месеци

Фаза 4: Управувајте и растете

Решете ги проблемите со кои се соочува вашиот бизнис, користете клучни бизнис алатки кои ќе ви помогнат да станете подобар лидер.

*За да се заврши фаза 4 потребни се 6-12 месеци

 

Фаза 1: Поставете
Поставете ги основите

 

БЕСПЛАТНО

1. Посетете го нашиот настан во мај 2023 година (или вклучете се онлајн).

2. Напишете и доставете ја вашата бизнис идеја до нашиот тим.

3. Закажете консултативна средба со нашиот тим на која ќе разговарате за бизнис идејата и ќе дознаете како да се квалификувате за фаза 2.

 

 

Фаза 2: Тестирајте, планирајте, и
финансирајте

 

Значи, вашиот бизнис концепт е ветувачки... кои се следните чекори?

1. Дефинирајте ги вашите мисија, визија и бренд.

2. Разберете го целниот пазар, идеалниот клиент и конкурентите.

3. Изградете и тестирајте минимален одржлив производ / услуга.

4. Создадете акционен бизнис план.

5. Истражете ги Linkacross и другите извори на финансирање; Идентификувајте ги регулаторните барања и подигнете го почетниот капитал.

 

 

 

Фаза 3: Подгответе се
и започнете

 

Ставете ги вашиот бизнис план и почетен капитал во функција.

1. Развијте ги вашите оперативни, маркетинг и финансиски стратегии.

2. Спроведете ги и управувајте со вашите клучни бизнис системи. Управувајте со протокот на пари и остварете профитабилнен бизнис.

3. Подгответе се да го испорачате вашиот производ/услуга со извонредност. Понудете висок квалитет за да добиете лојални и долготрајни клиенти.

4. Официјално започнете со вашиот бизнис и започнете да им служите на клиентите.

 

 

 

Фаза 4: Управувајте
и растете

 

Оптимизирајте го вашиот бизнис и станете подобар лидер.

1. Научете како да се справите со предизвиците и подобрете ги вашите бизнис системи.

2. Одлучете во која насока ќе се движи вашиот бизнис. Размислете за тоа како вашиот бизнис може да ја подигне и изгради заедницата околу вас.

3. Станете подобар водач. Дознајте повеќе за себе, вашите луѓе и вашиот бизнис со цел да станете водач што секој го почитува.

4. Започнете долгорочно планирање за вашиот бизнис.

 

Цена

Најдобра вредност за цената. Изберете го вашиот план и започнете да ги постигнувате своите цели денес!

Влијание врз економијата на Балканот над 10 години

Низ годините успешно соработувавме со организации како УСАИД, амбасади и локални самоуправи со цел да им помогнеме на стотици претприемачи како вас да ги започнат и развиваат своите бизниси.

претприемачи кои биле дел од нашата програма

часови коучинг искуство

Запознајте се со GrowBiz тимот

Нашиот тим е тука да ви помогне да ги разберете потребите на бизнисот кој го сакате.

Clay Buttemere

Клеј Бутемер

Основач и извршен директор

Jeff Barrett

Џеф Берет

Главен оперативен директор

Danail Ristovski

Данаил Ристовски

Локален ментор и проект менаџер

Marko Hallidri

Marko Hallidri

Локален ментор и проект асистент

Испратете ни порака - ќе ви одговориме во најбрз можен рок

Локација